Környezeti problémákkal foglalkozó programjaink

általános és középiskolások számára

 

Korunk égető kérdése, hogy sikerül-e felvenni a harcot a környezeti problémák terén. A gyerekek, fiatalok ökológiai oktatásával-nevelésével egyrészt biztosíthatjuk a jövőbeli felnőttek ökotudatos gondolkodását, másrészt a ma felnőttjeire, a szülőkre is hatást gyakorolhatunk gyerekeik révén.

Ökoangyal és Nejlonördög

Interaktív ökoszínházi performance 1–2. osztályosoknak

 

Környezettudatossági kisokos játékos formában, amelyben a legfontosabb témákat mind érintjük, a szelektív hulladékgyűjtéstől az energia-és víztakarékosságon át a bevásárlásnál fontos ökoszabályokig.

45 perc

Lábnyomok a kamrában

Ökodráma 6–8. osztályosoknak

Ökotudatosság, fenntarthatóság, klímavédelem, fair trade – fontos, nagy szavak. Vajon tisztában vannak-e ezek jelentésével és jelentőségével a mai 12–14 évesek? És az ENSZ által meghirdetett globális célokkal? Ezekről az esetleg távolinak tűnő problémákról ötletelünk és játszunk, így hozva közelebb hozzájuk a témát.

90 perc

Lábnyomok a kamrában

Érzékenyítő drámafoglalkozás 6–8. osztályosoknak

Ökotudatosság, fenntarthatóság, klímavédelem, fair trade – fontos, nagy szavak. Vajon tisztában vannak-e ezek jelentésével és jelentőségével a mai 12–14 évesek?

Érzékenyítő foglalkozásunkon az ökológiai lábnyomon túl az ENSZ 17 globális fenntarthatósági céljával kapcsolatban is ötletelünk és játszunk.

65 perc