Rendhagyó órák

90–180 perc

Irodalmi JátszóTér

felső tagozatosok és középiskolások számára

 

Egy-egy irodalmi mű vagy alkotói életrajz feldolgozására kiváló módszereket nyújt a drámapedagógia. Emellett egyéb eszközöket is használunk a tananyag bizonyos témáinak feldolgozásához – például színházi jeleneteket, filmrészleteket, prezentációt. A tapasztalati tanulással elsajátított tudást az ember többé el nem felejti: mivel érzelmek is kapcsolódnak az így tanultakhoz, bármikor előhívhatjuk azt.

Történelmi JátszóTér

felső tagozatosok és középiskolások számára

 

A történelem tények és folyamatok összessége, az abban élő emberek számára azonban érzelmi hatások és döntési helyzetek sokasága, nap mint nap – élet vagy halál.

Az adott tananyaghoz kapcsolódva élővé tesszük a történelmet. Az adott kor vagy történelmi helyzet átélhetővé válik, a mozgatórugók kézzel foghatóak lesznek. A tapasztalati tanulással elsajátított tudást az ember többé el nem felejti: mivel érzelmek is kapcsolódnak az így tanultakhoz, bármikor előhívhatjuk azt.

Mászóka

tananyaghoz kapcsolódó komplex drámafoglalkozásaink
3–6. osztályosoknak

A játék elengedhetetlenül fontos eszköze e korosztály oktatásának és nevelésének.

Szeretnénk az általunk használt, kevésbé mindennapos munkaformákkal élményt adni a gyerekeknek, miközben bizonyos témák tanítását megkönnyítjük a pedagógus számára.

Éppen ezért rendhagyó tanóráink mindegyike szorosan kapcsolódik a tanterv valamely témaköréhez.

Rendhagyó erkölcstanóra

alsó és felső tagozatosok számára

 

Az erkölcstan kerettanterv által megjelölt témák közül válogattunk.

Foglalkozásainkon főként drámapedagógiai módszerekkel oldhatják meg a gyerekek a felkínált problémákat. Így tapasztalatot szerezhetnek, felelős döntéseket hozhatnak a szerep védelmében. A megszerzett tudást az életben is kipróbálhatják – ami gyakran pozitív változásokat indít el az egyén és a közösség életében.